Съвети за канализацията от специалист

съвети Koгато канализационната система работи нормално обикновенно не предполагаме че някой ден може да се появи проблем и то не малък. Неприятно е когато се опитаме да използваме тоалетна мивка или вана и се окаже 1че каналът е запушен и водата не се оттича.

Обикновенно след такава беда се сещаме за продуктите които се рекламират за отпушване на канали.Макар че всеки знае химичното отпушване не е толкова ефикасно като механичното.

 

Опитът  показва че ползата от механично отпушване е трайното решение, и проблемът се решава за дълъг период от време.  По принцип препаратите са предназначени за профилактика, примерно няколко  пъти в годината. Опитът показва че при сериозни запушвания подобен вид препарати усложняват ситуацията. От мазнините се образува вещество подобно на сапун, което е много плътно и запушва още по сериозно и последните просеки през които се е оттичала водата в канала.

Причините  за запушването са много най-често това са  отпадъците които случайно или умишлено попадат в канализацията, вещества като мазнини и различни  остаъци от храна като кости, косми и други твърди неразлагащи се от вода частици. Можем да предприемем  мерки и да ограничим това запушване с поставянето на решетки, както и да използваме мелници “диспозери”, които не са за всеки джоб.  Внимавайте какво хвърляте в тоалетната чиния, а също така внимавайте да не попаднат в канала ароматизатори! https://kanali-bg.com

link

 

Comments are closed.

Connect with me on Google+